آیا عشق باعث حسودی میشود؟ چگونه با احساس حسادت همسر مقابله کنیم؟
این یک باور رایج و غلط است که اغلب افراد احساس حسادت را نشانه عشق میپندارند. این باور نادرست گاها آنقدر ریشه عمیق در فرهنگعامه مردم دارند که حتی افراد تحصیلکرده هم به اشتباه حسادت را جزئی از عشق واقعی میپندارند.
حسادت میتواند مشکل بزرگی برای یک رابطه عاشقانه باشد. نتایج یک نظرسنجی صورت گرفته توسط مشاوران ازدواج نشان میدهد که حسادت عاشقانه مشکل جدی در یکسوم روابط زوجین است. امیدوارم روزی برسد که افراد دست از باور این افسانه بردارند که حسادت، نشانه عشق است. سوال اصلی این است که چه چیزی باعث برانگیخته شدن واکنش حسادت میشود؟ تحقیقات نشان میدهد که چندین ویژگی اصلی با احساس حسادت در ارتباط است:
فهرست
دلایل احساس حسادت همسر / شوهر
۱. پایین بودن اعتمادبهنفس / عزتنفس
۲. روان رنجوری: تغییر خلقوخو، اضطراب و بیثباتی عاطفی
۳. احساس ناامنی و تمایل به تملک طلبی
۴. وابستگی به همسر
۵. احساس عدمکفایت در رابطه: اینکه فرد احساس کند به اندازه کافی برای همسر / شوهر خود مناسب نیست.
۶. سبک دلبستگی اضطرابی: گرایشی مزمن به سمت روابط عاشقانه خاص، به گونهای که فرد همواره از اینکه همسرش او را ترک کند یا به اندازه کافی دوستش نداشته باشد، احساس ترس کند. در همین راستا تحقیقات نشان داده است که اگر از افراد بخواهیم در مورد رابطه عاشقانهای فکر کنند که در آن از معشوق خود حمایت و دلگرمی دریافت میکنند، باعث میشود تا احساس دلبستگی امنتری تجربه کنند و نسبت به موقعیت حسادت برانگیز فرضی واکنش خفیفتری نشان دهند.
تمام عوامل ذکرشده مرتبط با حسادت در حقیقت برآمده از ناامنیهای افراد حسود است و نه عشقی که به همسر / شوهر خود دارند.
روش مقابله با احساس حسادت غیرقابلتوجیه همسر
اول از همه بدانید که حسادت شریک زندگیتان ربطی به شما ندارد و موضوع به خود آنها ربط دارد. در مقابل ابراز احساس حسادت همسر طوری واکنش نشان دهید که از عشق شما نسبت به خودش مطمئن شود. تحقیقات نشان داده است که افرادی که نسبت به حسادت همسر چنین واکنشی نشان میدهند و او را نسبت به علاقه قلبی و جذابیتی که برایشان دارند، خاطرجمع میکنند، روابط پایدارتری دارند.
چگونه حسود بودن خودمان را کنار بگذاریم؟
اگر خودتان جزو افرادی هستید که گوشی همسرتان و پیامهای خصوصی او را چک میکنید، چه باید کنید؟ چندین راهحل وجود دارد:
۱. از موقعیتهایی که باعث برانگیخته شدن احساس سوءظن کاذب میشود، اجتناب کنید. در یک تحقیق محققان دریافتند که افراد حسود، فعالیت همسر خود در شبکههای اجتماعی (فیسبوک و اینستاگرام) را مدام دنبال میکنند. این افراد هر چه بیشتر در اینستاگرام همسر / شوهر خود جاسوسی کنند، شواهدی نگرانکننده بیشتری پیدا میکنند که آنها را مجبور با جاسوسی بیشتر میکند و یک سیکل معیوب ایجاد میشود که هر چه بیشتر جاسوسی میکنند، حسادتشان بیشتر میشود.
۲. روی خودتان کار کنید. اعتمادبهنفس خود را افزایش دهید.
۳. با همسر خود ارتباط برقرار کنید. اگر احساس حسادت میکنید در مورد آن با همسر خود گفتگو کنید. روش گفتگو بسیار اهمیت دارد: اگر حرفهایتان برآمده از خشم و طعنه باشد و شوهر / همسر خود را به خیانت متهم کنید، کار گره میخورد. حرفهایتان باید رک اما به دور از خصومت باشد. احساسات خود را با آرامش مطرح کنید و در مورد یافتن راهحل با هم گفتگو کنید. این روش گفتگو رضایت بیشتری برای شما به همراه میآورد و همسرتان نیز از رفتار حسادت شما سردرگم نمیشود و بهاحتمالزیاد واکنش مثبت همسرتان را در پی خواهد داشت.
بعضیاوقات احساس حسادت توجیهپذیر است: اگر همسرتان رابطهای خارج از رابطه ازدواج برقرار کرده و به اعتماد شما خیانت کرده باشد، این یک مسئله کاملا جدی است. اگر شوهر شما به تکهمسری اعتقاد نداشته باشد ولی شما چندهمسری را نپذیرید و حسودی کنید، این احساس حسادت به جا است و میتوانید طلاق بگیرد و با کسی رابطه داشته باشید که در مورد رابطه طرز تفکری مشابه با شما داشته باشد. اما اگر سر مسائل پیشپاافتاده حسودی کنید، این علامت عشق نیست و در حقیقت شما ناامن بودن شخصیت خود را به معرض نمایش میگذارید.
منبع: سایکایجی تودی
دیدگاه ها
ارسال دیدگاه